Kreemjas riisinuudlisalat praeseentega

Kui oled vahel mõtisklenud, kuidas üldse sünnib üks retsept ja mismoodi see blogisse jõuab, siis räägin sellest lähemalt eile värskelt ilmunud intervjuus. Lisaks räägin seal veel igasugu toredaid asju. Sellistele ägedatele küsimustele oli lausa lust vastata!
Tasub üle korrata ka see, et juba neljapäeval 2.juunil kell 18:00 on minu raamatuesitlus Tallinnas Solarise Apollo raamatupoes! Räägin raamatust, pakun head-paremat süüa ja juua ning kirjutan rõõmuga pühendusi. Leia üritus SIIT! Tänan ka kõiki, kes on taimetoit.ee poolt hääletanud selle aasta Eesti Blogiauhindadel!
Valmistamisaeg: 10 minutit

Kogus: 4 – 6 inimesele

Salat:
125 g riisinuudleid (keetmata)
350 – 400 g Hiina kapsast, jääkapsast või muid salatilisi
3 suurt tomatit
120 ml taimset koort või taimset majoneesi
1 tl palsamiäädikat
1 tl soola

Praetud seened:
250 g suuremaid šampinjone või muid söögiseeni
2 sl õli
½ tl soola
2 tl paprikapulbrit

Lisaks soovitan näiteks: kikerherneid, maitsepärmi, natuke karripulbrit, mõni tilk tabascot salatiportsule, värske kurgi viile jne.

Valmistamine:

Keeda riisinuudlid al dente. Kurna ja loputa külma veega korralikult läbi. Jäta nuudlid nõrguma. Samal ajal haki Hiina kapsas ribadeks ja aseta suurde salatikaussi. Masseeri kapsas kätega läbi, siis kahaneb see tunduvalt ja jääb mahlasem. Lisa tomatikuubikud, taimne koor, palsamiäädikas ja sool. Lõika natuke riisinuudleid, siis segunevad need salatiga paremini. Lisa nuudlid salatikaussi ja sega kõik läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola.

Viiluta šampinjonid suurteks viiludeks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa šampinjoniviilud ja sool. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber, sega ja prae minut-paar. Eemalda kuumus.

Aseta ports salatit taldrikusse ja lisa kõige peale natuke praetud seeni. Naudi!