Krõbedad Hiina pelmeenid vürtsika seene ja spinati täidisega

Kas teate, kui mõnus oli siin blogis vajutada nuppu “Uus postitus”? Mul näpud juba ammu kibelesid. Kuidas teie veebruar läinud on? Esimene pool kuust oli minul kibekiire. Viimistlesin oma neljanda peagi ilmuva eestikeelse kokaraamatu käsikirja ja valmistasin ette suurt kokakoolitust, mis läks väga hästi! Peale seda lendasime Monacosse minu ämmale külla ja puhkama. Monaco on võrratu. See on pisike vürstiriik jahtidega ääristatud sadamate ja lõputute kaunite aedade ja parkidega. Kõik on nii viimistletud ja turvaline. See on nagu suure luksuskaubamaja aatrium, aga värske õhuga. Käisime ka Prantsumaal ja Itaalias ning tähistasime Lõuna-Prantsusmaa mägedes minu sünnipäeva ühe maitsva piknikuga. Need kümme päeva koos imetoredate inimestega olid tõepoolest ääretult mõnusad ja puhkus kulus nii väga marjaks ära. Põhjamaa inimesena ei saanud ma küll päikesest ja soojadest päevadest. Kui me Eestis maandusime, oli väljas lumi ja kaks kraadi sooja. Kevadeni on veel natuke aega, aga lootust on!
Valmistamisaeg: 50 minutit

Kogus: 32 pelmeeni

Taina jaoks:

430 g nisujahu
½ tl soola
240 ml külma vett

Täidise jaoks:

2 sl õli
750 g peeneks hakitud šampinjone (ära pese)
1 ¼ tl soola
100 g värsket spinatit
1 kuhjaga sl peeneks hakitud värsket punast tšillit koos seemnetega

Kastme jaoks:

½ sl peeneks hakitud värsket punast tšillit koos seemnetega
2 kuhjaga sl hakitud rohelist sibulat
2 suurt küüslauguküünt, purustatud
60 ml sojakastet
1 sl õli
1 sl sidrunimahla

Valmistamine:

Valmista tainas. Selleks sega nisujahu soola ja veega läbi. Vormi tainapäts ja sõtku seda paar minutit. Kata puhta köögirätiga ja lase sel 10-15 seista, kuni täidist valmistad.

Täidise jaoks vala kuumale pannile õli. Lisa peeneks hakitud seened ja sool. Prae mõned minutid, kuni seentest on enamus vedelikust välja tulnud ja ära aurustunud. Lisa hakitud spinat ja tšilli. Sega ning prae veel minut-paar. Eemalda kuumus.

Nüüd võta tainapall ja jaga see kaheks võrdseks pallikeseks. Vormi mõlemad pallid pikkadeks “vorstideks”. Lõika mõlemad vorstid 16-ks võrdseks tükiks, nii-et sul on kokku 32 väikest tainatükki. Rulli tainarulliga iga tainatükk õhukeseks lapikuks “pannkoogiks” ja aseta pannkoogi keskele 1-2 teelusikatäit täidist. Pigista tainaääred näppudega kinni. Ära aseta värskelt täidetud tooreid pelmeene üksteise peale, sest siis kleepuvad nad kinni. Mulle meeldib näiteks suur ahjuplaat küpsetuspaberiga katta ja pelmeenid sinna ilusasti üksteise kõrvale asetada, kuni ma neid lõpuks pannil praadima asun.

Kui sa tahad kõik pelmeenid ära küpsetada, soovitan sul 2-3 panni korraga tulele panna. Vala kuumale pannile õli ja aseta sinna üks kiht pelmeene. Prae 3-4 minutit. Seejärel vala peale keev vesi, nii-et see katab pelmeene poolenisti. Kata pann kaanega ja lase 10-minutit podisega või kuni kõik vesi on pannilt kadunud. Valmista kaste. Selleks sega kõik kastmekomponendid läbi. Serveeri koos krõbedate pelmeenidega ja naudi!