Külm tomatisupp mozzarellaga

Ehkki hommikud on ühtäkki täitsa jahedaks muutunud, jagub mõnusat suvesooja päeva peale ikkagi. Mulle nii meeldib hommikul kiire tiir aias jalutada ja vaadata, millised taimed on kasvanud ja millised oma õitsemist lõpetamas. Samuti kasvuhoones punaseid tomateid piilumas käia. Kuidagi väga aeglaselt lähevad tomatid sel aastal punaseks või tundub ootamine väga pikk.
Kui aga tomatiuputus algab, siis kulub üks korralik tomatisupi retsept ära. Lisaks tomatitele saab supi sisse pista veel kurki, paprikat, suvikõrvitsat.

Külm tomatisupp mozzarellaga

4 sööjale

  • 300 g küpseid tomateid
  • 2 kurki
  • 1/2 suvikõrvitsat
  • 1 väiksem paprika
  • 1 väike sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 saiaviilu
  • peotäis värsket basiilikut
  • 1 sl suhkrut
  • 2 sl oliivõli
  • 2 sl valge veini äädikat
  • soola ja pipart
  • paar tilka Tabasco kastet
  • 250 g mozzarellat

Pane tomatid, kurk, suvikõrvits, paprika, sibul, küüslauk, saiaviilud ja basiilikulehed köögikombaini ja töötle ühtlaseks.  Maitsesta suhkru, oliivõli, valge veini äädika, sool-pipra ja Tabascoga. Tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist kontrolli maitset, vajadusel lisa soola, pipart, äädikat või Tabascot.
Tõsta supp jahtutatud taldrikule, rebi peale mozzarella juustu ja mõni basiilikuleht.