Küpsetatud šokolaadisõõrikud

Jess, täna ei olegi suitsukana!

...

Donna Hay  on aga ära trükkinud hulga pontšikuid, mis põhimõtteliselt kõik ühesuguse tegumoega. Siit tulevad šokolaadi omad (nr 86, lk 139). (Ma tšilli-õllepralineed ei viitsinud teha, vabandust)

  • 125 ml tumedat õlut
  • sorts vaniljeekstrakti
  • 335 g jahu
  • 25 g kakaod
  • 75 g suhkrut
  • 2 tl kuivpärmi
  • 4 munakollast
  • 50 g toasooja võid
  • 60 ml vahukoort
  1. Soojenda väikses kastrulis õlu ja vaniljeekstrakt
  2. Suures kausis sega jahu, kakao, suhkur ja kuivpärm.
  3. Lisa soe õlu ja munakollased ning mikserda (taigna konksudega) kokku.
  4. Lisa või ja koor ning mikserda 6-8 minutit kuni taigen on sile ja hakkab kausi küljest lahti.
  5. Lase soojas kohas, kaetult tund (või kuni kahekordistunud) kerkida.
  6. Rulli taigen u 1 cm paksuselt välja ja vajuta vormiga sealt sõõrikud välja.
  7. Pane sõõrikud ahju plaadile, kata rätikuga ja lase u 30-45 minutit kerkida.
  8. Küpseta 180°C ahjus kuni valmis (10 minutit kindlasti)

Glasuur ja kaunistus

  • 30 g võid
  • 2 kuhjaga spl mett
  • 120 g tumedat šokolaadi
  1. Sulata kõik koostisosad kastrulis ja sega kuni saad ilusa ühtlase glasuuri.
  2. Kasta sõõrikud glasuuri.

Kaunista meelepäraselt. Need tuustid piltidel on ribastatud tšilli. Sobib šokolaadiga hästi.