Küpsetatud šokolaadisõõrikud
https://laualamp.wordpress.com/2016/07/28/kupsetatud-sokolaadisoorikud/
Jess, täna ei olegi suitsukana!
Donna Hay on aga ära trükkinud hulga pontšikuid, mis põhimõtteliselt kõik ühesuguse tegumoega. Siit tulevad šokolaadi omad (nr 86, lk 139). (Ma tšilli-õllepralineed ei viitsinud teha, vabandust)
- 125 ml tumedat õlut
- sorts vaniljeekstrakti
- 335 g jahu
- 25 g kakaod
- 75 g suhkrut
- 2 tl kuivpärmi
- 4 munakollast
- 50 g toasooja võid
- 60 ml vahukoort
- Soojenda väikses kastrulis õlu ja vaniljeekstrakt
- Suures kausis sega jahu, kakao, suhkur ja kuivpärm.
- Lisa soe õlu ja munakollased ning mikserda (taigna konksudega) kokku.
- Lisa või ja koor ning mikserda 6-8 minutit kuni taigen on sile ja hakkab kausi küljest lahti.
- Lase soojas kohas, kaetult tund (või kuni kahekordistunud) kerkida.
- Rulli taigen u 1 cm paksuselt välja ja vajuta vormiga sealt sõõrikud välja.
- Pane sõõrikud ahju plaadile, kata rätikuga ja lase u 30-45 minutit kerkida.
- Küpseta 180°C ahjus kuni valmis (10 minutit kindlasti)
…
Glasuur ja kaunistus
- 30 g võid
- 2 kuhjaga spl mett
- 120 g tumedat šokolaadi
- Sulata kõik koostisosad kastrulis ja sega kuni saad ilusa ühtlase glasuuri.
- Kasta sõõrikud glasuuri.
Kaunista meelepäraselt. Need tuustid piltidel on ribastatud tšilli. Sobib šokolaadiga hästi.