Küpsisekook maasikate ja šokolaadiga / Biscuit Cake with Strawberries and Chocolate

 

 

See kook meenutas mulle oma maitselt Eesti suve, on ju küpsised just need, millega saab kerge vaevaga suvel mõnusa koogi teha. Siinses on ka piparmündimaitseline karamellisegu Marianne Crush, mis andis koogile huvitava varjundi.
———————————————

The simplicity and taste of this cake reminded me of Estonian summers, as biscuits and cream are often used to make effortless but tasty cakes. This one contains a minty caramel mix Marianne Crush, that gave the cake an interesting tinge.


Kuna need õiged Eesti küpsised jäävad minust hetkel kaugele, siis tegin šokolaadiküpsised ise. Nende retsepti panen hiljem üles. Kui Marianne Crush’i pole siis võib Marianne komme purustada või need üldse ära jätta.

Vaja läheb (kaheksale):
450 g šokolaadiküpsiseid (nt Selga)
500 g maasikaid
1 pakk (150 g) Fazeri Marianne Crushi
400 g maitsestamata kohupiimakreemi
2 dl maitsestamata jogurtit või vahustatud koort

Kaunistuseks:
200 ml vahukoort
mõni supilusikatäis suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
peotäis maasikaid
mündilehti
(küpsisepuru)

Tükelda küpsised ja maasikad, sega karamellipuruga. Ühenda kohupiim joguti või vahustatud koorega. Sega omavahel kohupiima- ja küpsisesegu. Vooderda suurem sõel õhukese riidega (näiteks marliga) ja tõsta sinna segu. Aseta sõel kaussi või taldrikule, kuhu liigne vesi tilkuda saaks. Lase seista külmkapis 2 tundi kuni üleöö. Kummuta siis taldrikule ning kaunista suhkrutega vahustatud koore, maasikate ja mündilehtedega.

Allikas: Lia Virkuse ja Pille Endeni ,,Suvetoidud”.

The Fazer Marianne Crush can be left out if unavailable. Milling Fazer’s Marianne sweets will do the job as well. The right kind of Estonian biscuits one ought to use here are unreachable for me at the moment so I made them myself. I will soon post the recipe.

You’ll need (serves 8):
450 g chocolate biscuits (without nuts or chocolate chips)
500 g of strawberries
1 pack (150 g) of Fazer’s Marianne Crush
400 g of quark
2 dl plain yoghurt or whipped cream

For decoration:
200 ml of double cream
a few spoonfuls of sugar
1 tsp of vanilla sugar
a handful of strawberries
mint leaves
(cookie crust)

Cut the biscuits and strawberries into smaller pieces and mix with the Marianne Crush mix. Incorporate the quark with the yoghurt, add the strawberry / biscuit mix. Line a large mesh strainer with a thin cloth (eg cheese cloth) and place the biscuit / cream mix on top. Place the strainer in a bowl or plate to gather the expelled liquid and refrigerate for a minimum of 2 hours or overnight. Invert the cake on a plate and decorate with the cream (whisked with the sugars) as well as the strawberries and mint leaves or cookie crust. 

From: “Suvetoidud” by Lia Virkus and Pille enden.