Lihakaste

Ma ei tea, kas võiksin seda lihakastet ka guljašsiks nimetada, aga turul vasikaliha ostes oli seal kirjas guljaššiliha. Nii ma siis esimest korda guljašši valmistama asusin ja see retsept, mis ma aluseks võtsin, sisaldas köögiviljadest ainult sibulat. Aga minule meeldib toite lahjendada erinevate köögiviljadega, milleks seekord olid paprika, porgand, tomat ja kapparid. Pärast leidsin veel guljaši retsepte ja ühes kasutati lausa letšot. Päris kiirsöögiks seda nimetada ei saa, sest liha vajab hautamiseks aega, aga juures valvama ka ei pea.

  • 500 g liha, nt sea v looma
  • 1 suur sibul
  • 1 suur paprika
  • 1 porgand
  • 2-3 tomatit
  • peotäis kappareid
  • 3 spl tomatipastat
  • 1 tl chillikastet
  • soola-pipart
  • vett

Lõika liha suupärasteks kuubikuteks ja prae pruuniks. Lisa juurde viilutatud sibul, paprika, maitseained (sool-pipar, tomatikaste, chillikaste) ja vett nii palju et liha oleks kaetud. Hauta vaiksel tulel kaane kokku kuskil 1,5-2 tundi, kuni liha pehme. 30 min enne valmimist lisa tükeldatud tomat, porgand ja kapparid. Hauta edasi ja kui vesi on vahepeal juba otsakorral, siis vett juurde panna. Sobib süüa nii pasta, riisi kui ka kartuliga