Lihtne maasikatrifle vaniljepudinguga

Maasikad on saavutamas selle suve parimat kõrgvormi. Kuna minu maasikapeenral pole lähiajal veel punaseid marju oodata, siis tänu sellele satun tihedamalt turule. On kindlad maasikamüüjad, keda võid usaldada ning kelle marjad on magusamast-magusamad. Otseloomulikult kulub esmalt maasikaid söögiks, siis mõnda kooki ning toormoosi ja kui veel maasikahooaeg kestab, siis saab ehk mõned maasikahoidisedki keedetud. Tegelikult on need keedetud moosid minu ühed lemmikud just talvisel külmal ajal koos kohevate pannkookide või hommikupudruga, aga tavaliselt jääb suvisel ajal maasikamoosi keetmine heal juhul kõige viimasele minutile.
Selle retsepti tarbeks on vaja maasikaid koogi tarbeks. See retsept pärineb taas ajakirja Maret retseptilehekülgedelt “5 ainet 1 koogike” rubriigist. Juunikuu koogiks valmistasin üht hästi maitsvat ja lihtsasti valmivat (nagu kõik viie komponendi koogid enamast) kooki. See on trifle ehk lihtsalt kausikook, milles on rohkelt kohupiima, maasikaid, pisut küpsiseid ning tummist vaniljepudingut ka lisaks.

 

  • 200 g Savoiard või keelekese küpsiseid
  • 600 g kohupiimapastat vaniljega
  • 250 g maasikaid
  • 2 sefiiri
  • 230 g vaniljepudingut

 

Murra klaaskausi põhjale pool küpsisekogusest. Selle peale määri pool kohupiimast. Lõika maasikad viiludeks ning laota pooled viilud kohupiimale. Selle peale murenda 1 sefiir. Määri selle peale kogu vaniljepuding. Seejärel lao kihiti ülejäänud ained – küpsised, kohupiimapasta ning kõige peale maasikad ja sefiiritükid. Lase enne söömist jahedas ööpäev maitsestuda.