Lillkapsavorm bešamellkastmega


Maitsev lillkapsavorm sobib hästi liha või kana kõrvale kuid võib pakkuda ka täitsa iseseisva roana.

Jagub kahele:
1/2 väiksemat lillkapsast

keetmiseks puljongit

Bešamellkaste:
25 g võid

1 sl jahu

u 200 ml piima

1 purustatud küüslauguküüs

näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit

soola

Peale:
50 g riivjuustu

*Lillkapsas pesta ja lõigata väiksemateks õisikuteks ning keeta puljongis poolpehmeks.
*Bešamellkastme jaoks sulatada potis või, lisada jahu ja segada läbi, et ei jääks jahuklompe. Lisada vähehaaval piim ja kuumutada kuni kaste pakseneb. Maitsestada küüslaugu, muskaatpähkli ja soolaga.

*Lillkapsas tõsta kuumakindlasse vormi, peale valada kaste ning raputada üle riivjuustuga.
*Küpsetada 220 kraadises ahjus kuni pealt on kuldpruun.