Maailma parim ploomikook
Aga rääkides sidrunikreemi ja mandlitäidisega hõrgust küpsetisest, siis see on tõesti kõige parem ploomikook, mida ma kunagi söönud või küpsetanud olen! Sidrunikreem (ja üldse sellised hapukad curd’id) meeldivad mulle väga (blogis on ka päris palju retsepte alates sidrunikreemist lõpetades astelpaju, rabarberi ja aprikoosi curd’idega), aga ploomikoogis koos peenestatud pähklitega on sidrunitäidis lihtsalt vastupandamatu. Retsept oli mu esimeses raamatus ja kuigi mõned aastad tagasi küpsetasin seda ploomikooki üsna palju – ka suvel, mil valmis mu esimene raamat, sai seda korduvalt tehtud-, siis nüüd pole seda enam paar aastat valmistanud. Niiet kahjuks on koogist vaid üks vana pilt, aga loodan, et sain oma laiskust kassipiltidega kompenseerida ;-) Ja siin blogis on olemas nii ilusad pildid kui ka tegemisõpetus. Ja kuigi mul on üks kohupiimaga ploomikook eelmises ja mandlijahuga variant viimases raamatus, siis blogis on veel ainult üks rukkijahust põhja, pähklite ja ploomidega galette.