Maapähklivõi-šokolaadikoogi toorpuder

Tundub, et sügis on käes! Kui eile peitsin end terve päeva kestnud vihma eest tuppa, siis täna otsustasin, et vihm mind ei heiduta ning läksin pisibeebiga õue (kui oled veel suvelainel, siis toas olla kuidagi ei taha). Jalad märjad, teksad ka ja ausalt öeldes peale kahte tundi jalutamist tekkis juba pisut jahe, seeõttu tuppa jõudes oli kohe kindlasti parimaks kaaslaseks kuum tee. Jalutades meenus mulle aga, et olin eile õhtul “valmima pannud” ühe maitsva toorpudru hommikusöögiks. See puder ununes aga sootuks ning selle asemel ilutses hommikul laual hoopis kohev omlett magusate tomatite ja aiaürtidega. Seda rõõmsam olin ma aga siis, kui ma selle pudru koju tulles külmkapist leidsin.
Toorpuder valmib üldjuhul parasjagu sellest, mida sobivat köögikapist leida võib. Ma teadsin, et seekord tahaks midagi head, mis sisaldaks pisut banaani, maapähklivõid ja milles oleks ka veidi šokolaadist mekki. Seetõttu ei olnud keeruline sobivaid komponente kokku segada ning need siis üleöö kappi valmima jätta. Lõpptulemus? See tuli nii hea, et plaanin kindlasti ka täna ühe seesuguse valmima panna. Puder jäi tummine ja täidlane. Maitses tõepoolest nagu üks korralik maapähklivõi-šokolaadikook. Mõnusat soolakust magusale jagas maapähklivõi, chia seemned täitsid ka ideaalselt oma eesmärki ja jagasid pudingule sarnast tekstuuri. Banaan ja kakao tulid ka selles segadikus ainult kasuks. Võin öelda, et see sobib nii hommikusöögiks, kui ka magustoiduks.
Valmistamisel kasutasin lahjat kookospiima, mis sisaldas 100 g toote kohta pisut üle 5g rasva. Rasvasem hästi ei sobi, kuna kogu kopatus läheks liiga rammusaks. Kellele kookospiim ei meeldi, siis vabalt võib kasutada mandlipiima või mõnda meelepärast pähklipiima. Alljärgnevast kogusest piisab ühele väga näljasele või siis kahele sööjale, kes nii näljased ei ole! NB! puder on laktoosi- ja gluteenivaba…

1 dl kaerahelbeid (kasutasin gluteenivabasid kaerahelbeid)
2 dl lahjat kookospiima või mandlipiima
1 tl chia seemneid
0,5 banaani
0,5 sl naturaalset kakaopulbrit
1-2 tl mett
2 tl maapähklivõid

Pane kõik komponendid kaussi ning sega ühtlaseks (banaani surusin eelnevalt kahvliga kergelt püreeks). Lase külmkapis segul maitsestuda 4 tundi kuni üleöö. Seejärel on puder valmis söömiseks!