Maasika-jogurtitort

Maasika hooajal peab ikka ühe uhke rohketest maasikatest koosneva tordi valmis meisterdama. Seekord soovisin teha lahjema tarretatud tordi, mille kreem valmis minu igapäevasest lemmiktootest-kreeka jogurtist. Pehmele biskviitpõhjale on lisatud maasika toormoosi, mille peal maitselt vähemagus ja kerge vahukoore-kreeka jogurti kate, mida katab rohkete maasikatega tarretis.
MAASIKA-JOGURTITORT
Biskviit:
2 muna
2 sl suhkrut
2 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl jahu
Vahele:
u. 200 g maasika toormoosi
1,5 spl chia seemneid
Kreem:
600 g kreeka jogurtit
2 dl vahukoort
100 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
6 zelatiinilehte
0,5 dl vett
Kate:
värskeid maasikaid
1 dl vett
poole sidruni mahl
1 sl suhkrut
1 zelatiinileht
Valmista kõigepealt biskviit, selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu omavahel segatud kuivained munavahu hulka. Sega tainas õrnalt spaatliga alt üles tõstes ühtlaseks. Vala tainas 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadi juures u. 10 minutit. Tõsta vorm ahjust ja lase põhjal jahtuda.
Sega maasika toormoos (mis on magustatud vastavalt enda maitsele) chia seemnetega ja pane ootele.
Võta maha jahtunud koogipõhi ja aseta see lahtikäivasse koogivormi, kata maasika toormoosiga. Aseta see külmikusse.
Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliekstraktiga, lisa jogurt. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane.
Leota zelatiinilehti külmas vees 5. minutit. Kuumuta potis vesi keemiseni. Pigista zelatiinilehed kuivaks ja lisa kuuma vette (tõsta pott tulelt ära), sega kuni zelatiin on ühtlaselt sulanud. Jahuta zelatiinisegu mõned minutid.
Tõsta zelatiinisegule 2-3 spl jogurtikreemi, seejärel vala see tervele jogurti-vahukoore segule ja sega ühtlaseks.
Võta koogipõhi ja kata see kreemiga, tõsta külmikusse tarduma vähemalt kaheks tunniks.
Katte valmistamiseks aseta zelatiinilehed 5.minutiks külma vette paisuma. Sega potis omavahel vesi, sidrunimahl ja suhkur. Kuumuta keemiseni, võta pott tulelt ja lisa kuivaks pigistatud zelatiinilehed, sega kuni zelatiinilehed on ühtlaselt lahustunud. Lase segul maha jahtuda.
Viiluta maasikad ja kata tihedalt nendega tort, tõsta lusikaga maasikate peale ettevaatlikult maha jahtunud zelatiinisegu. Tõsta külmikusse vähemalt paariks tunniks tarretuma.