Magushapud ribid (tang cu pai gu)

100 gr koorimata ingverit
4 talisibula valged otsad
500 gr ribisid, millel on ka liha kontidel, tükkideks lõigatuna
Soola
1 spl Shaoxingi veini või kuivemat sherry
(maapähkli)õli
3 spl austrikastet
4 spl suhkrut
1 spl musta/Chinkiangi äädikat
1 tl seesamiõli

Tükelda koorimata ingver, talisibula otsad ja ribid. Lase potti vesi, pane ribid külma veega keema, koori vaht. Lisa potti veerand tükeldet ingverist ja talisibul ja keeda u 5-7 minutit. Pane ribid peale keetmist kaussi, jäta puljong alles. Kui ribid on alles kuumad, siis lisa marinaad, kuhu on kokku segatud pool tl soola, 1 spl Shaoxingi veini või kuivemat sherryt ja 2/3 ingverist-sibulaist. Sega läbi ja jäta u pooleks tunniks seisma. Vahepeal kuumuta vokkpannis/tavalisel malmpannil u pool cm (maapähkli)õli suitsemiseni ja prae ribisid mõlemalt poolt kuniks kuldpruunid, u 5-6 minutit. Kurna ribid, kalla õli ära, jäta 2 spl pannile. Pane tulele tagasi, lisa allesjäänud ingver ja talisibul, küpseta läbi. Lisa ribid, 1,5 dl sealiha puljongit ja austrikaste. Kui vedelik on keema läinud, siis lisa suhkur, madalda temperatuuri ja lase podiseda u 10-15 minutit, kuniks see on kokku keenud ja omandanud siirupise konsistentsi. Lisa äädikas, sega uuesti läbi, võta tulelt ära, lisa seesamiõli. Lase jahtuda, et saaks seest välja nokkida ingveritükid.