“Makroon” kirsikreemiga

Retsept on lihtne, tulemus uhke ja  maitse on hea.
Tegin koogikesi mitmel erineval viisil( valed makroonid/tassikoogid), ühtesi täitsin vaniljetoorjuustukreemiga ja valasin üle šokolaadiga, teiste “makroonide” vahele panin ainult kirsikreemi, kolmandate “makroonide vahele panin šokolaadi ganache ja peale kirsikreemi.
Vaniljekreemiga tassikookidel lõikasin “seene pea” maha ja uuristasin jala seest tühjaks ning täitsin kreemiga, panin “seene pea” peale tagasi ja valasin üle šokolaadiga.

(Tassikookide sisu), vaniljekreemi täidisega ja kaetud šokolaadi ganachega.

Retsept:

Biskviit: 16 väikest kooki

4  suurt muna
6 spl jahu
1,5 spl kakaod
8 spl suhkrut
1 spl kartulitärklist

Kreem:

200 g toorjuust
40 g võid
vaniljesuhkur
tuhksuhkur

Vaarikakreemi jaoks lisa vaarikamoosi ja saadki vaarikakreemi.

Šokolaadi ganache “makroonide vahele”:

75 g tumedat šokolaadi 70%
80 g rõõska koort 35%
30 g võid 82%

Valmistamine:

  1. Vahusta munad, lisa samal ajal vahustades kuivainesegu.
  2. Vala taigen väikestesse silikoonist vormidesse ja küpseta 175 kraadi juures 15 min või kui puutikuga biskviidi keskele torgates jääb tikk puhtaks siis on valmis.
  3. Jahuta koogid.
  4. Valmista kreem. Selleks sega toasoe või toorjuustu, vaniljesuhkru ja tuhksuhkruga. Suhkru kogus timmi oma maitse järgi paika.
  5. Kirsikreemi valmistamine käib samamoodi, ainult lisa juurde kirsimoosi ja voila.
  6. Šokolaadi ganache valmistamiseks haki šokolaad ja pane kaussi. Teises potis kuumuta koor keemiseni, eemalda tulelt ja kalla hakitud šokolaadi juurde, lisa juurde tükeldatud või. Sega kuni mass on ühtlane. Lase jahtuda toa temperatuurini.
  7. “Makroonid” lõikasin keskelt pooleks ja panin kahte erinevat kreemi vahele.
  8. Tassikookidel lõikasin “pea” maha ja tegin seest tühjaks, täitsin vaniljekreemiga, panin “pea” otsa tagasi ja valasin üle šokolaadiga.