Mandlikattega pohlamuffinid

Ma pole ise eriline muffinisõber, kuid lastele lähevad sellised minikoogikesed millegipärast alati hästi peale. Need pohlamuffinid on aga sisuliselt tillukesed tosca koogid pohladega ning valmisid muffini kujul seetõttu, kuna külla oli tulemas lapsi. Aga ega vorm sisu muuda ning tosca kook pohladega on ikka üks mu lemmikutest, olgu see või muffini kujul :)
Kui lapsed pohli nende liigselt hapu maitse tõttu muidu eriti süüa ei taha, siis muffini sisse saab peita päris suure koguse marju.

Vaja läheb (12 tk):
2 muna
1 dl rafineerimata roosuhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
85 g võid
3 dl pohli + 1 sl nisujahu

Kate:
30 g võid
3/4 dl rafineerimata roosuhkrut
ca 70 g mandlilaaste
ca 1/4 dl rõõska koort või piima
1 sl nisujahu

Vahusta munad suhkruga korralikult vahule. Sulata või ja lase veidi jahtuda. Kalla vahustatud munade hulka nisujahu (millesse on sisse segatud ka küpsetuspulber) ning sega tainas ettevaatlikult ühtlaseks. Hüpita pohli väheses jahus ning kalla ka need taignasse. Viimasena sega tainasse sulatatud või ning jaota tainas (paberiga kaetud) muffinivormi pesadesse. Küpseta muffineid esmalt 200-kraadises pöördõhuga ahjus ca 15 minutit. Samal ajal valmista muffinitele karamelline ja krõbe kate. Selleks sulata või, lisa suhkur ja mandlilaastud, seejärel rõõsk koor ning paksenda nisujahuga. Määri katet igale eelküpsetatud muffinile (muffin peab olema muutunud ahjus juba nii tugevaks, et kate taina sisse ei vaju) ning küpseta veel sama temperatuuri juures ca 10 minutit kuni kate kergelt pruunistub.