Mannavaht punastest sõstardest

Sõstrapõõsad on tühjaks korjatud, isu on täis söödud ja moosid-mahlad salves. Tavaliselt kasutan mannavahu valmistamiseks mahla, aga seekord oli laual kausitäis värskeid marju. Väga mõnus nostalgiline magustoit!
Mannavahu valmistamiseks kasutasin Kivisaare Veski täistera-nisumannat, tulemus jäi täistera jahule omaselt sõmeram, kuid töötas samaväärselt tavalise nisumannaga.

Mannavaht punastest sõstardest

4 sööjale

300 g punaseid sõstraid
1 l vett
1 dl suhkrut
2 dl mannat

serveerimiseks piima

Pane puhastamata marjad vähese veega potti ja kuumuta kuni marjad on pehmed, umbes 5 minutit. Nõruta marjad läbi sõela. Lisa mahlale suhkur ja kuumuta keemiseni. Sõrista hulka manna, keeda 15 minutit kuni manna on paisunud. Lase jahtuda. Jahtunud mannavaht vahusta kohevaks. Serveeri piimaga.