Marineeritud köögiviljad

Veel saab kasvuhoonest tuua mõned tomatid, papikad ja suvikõrvitsad, et panna need koos oliivõli, ürtide ja küüslauguga kokku mõnusaks suutäieks.
Hoidist hoida külmkapis ja ära tarbida mõne päeva jooksul.
Marineeritud köögiviljad sobivad imehästi niisama söömiseks, aga proovi kindlasti ka röstitud ciabattaga koos kitsepiima kreemjuustuga.
Marineeritud köögiviljad
1 väiksem suvikõrvits
1 paprika
3 tomatit
Marinaad:
0,5 dl oliivõli
2 sl palsamiveiniäädikat
1 sl vedelat mett
1 küüslauguküüs õhukeste viiludena
1 sl värsket tüümiani
1 sl värsket punet
1 sl värsket basiilikut
0,5 tl soola
musta pipart
Tükelda suvikõrvits ja paprika, nirista peale veidi oliivõli ja rösti 220-kraadises ahjus 10 minutit. Tee tomatisse terava noaga sisselõige, kasta tomatid korraks kuuma vette ja eemalda koor. Tükelda viljaliha. Sega omavahel kõik marinaadiained. Vala marinaad köögiviljadele ja lase paar tundi külmas maitsestuda.
Retsept valmis koostöös Synnovega