Marmelaadi-maapähkliröstikad

Ma teen juba pikemat aega retseptikoostööd Leiburiga. Selline tore töö, kus minu ülesandeks on uusi tooteid pildistada, erinevaid võileivaretsepte välja mõelda ning loomulikult neid pildistada. Kuna hiljuti uuenes nende kodulehekülg (www.leibur.ee), siis lisaks olemasolevatele, sai seda lehte täiendatud veel omajagu retseptidega. Ka needsamad marmelaadi-maapähkliröstikad on seal retseptivaramus ilusti olemas ning kui ma nüüd ausalt ütlen, siis maitsesid need äsja pannilt tulles nii hästi, et said koheselt kõigi pereliikmete lemmikuks. Pole ka ime, sest krõbedaks praetud röstsaiade vahel laiutas rohkelt täidist, mis koosnes soolakast maapähklivõist, mahedust andvatest pirniviiludest ning marmelaadikommidest, mis tänu kuumusele nii maitsvalt ja mõnusalt täidisesse sulasid.

Ühesõnaga on tegemist sellise mugavustoidu ja magusa kiirabiga – valmib kiirelt, ei vaja valmistamiseks erilisi oskusi ning tulemuseks on sõltuvust-tekitavad röstikad;)

kahele

4 röstsaiaviilu
4 marmelaadikommi
maapähklivõid
mõned pirniviilud
toasooja võid
Haki marmelaadikommid noaga väiksemateks tükkideks. Määri maapähklivõi (mitte väga õhukese kihina) röstsaiadele. Aseta kahele saiale peale pirniviilud ja marmelaadikommitükid. Seejärel kata teise, maapähklivõiga määritud, röstsaiaga. Määri röstsaiade välispooled võiga kokku ning aseta saiad pannile. Küpseta röstikaid mõlemalt poolt seni, kuni lõikepooled on kenasti kuldpruunid. Seejärel tõsta tulelt, lõika saiad diagonaalis pooleks ning serveeri koheselt.