Mehhiko kanasalat

5 dl umbes 1×1 cm kuubikuteks lõigatud grillitud või küpsetatud kanaliha (ise kasutasin kanakintsufileed(toorena u 450-500g), mida küpsetasin ahjus)
1 väike punane paprika, suuremateks kuubikuteks tükeldatud
1 kimp meelepärast lehtsalatit, hakituna
1 keskmine punase koorega õun, tükeldatud 1×1 cm kuubikuteks
1 väike punane sibul, hakitud
8 suuremat rohelist oliivi ilma kivideta, poolitatud
Kaste:
6 sl majoneesi
2 tl laimimahla
1 tl vedelat mett
soola
musta pipart
Kaunistuseks:
mõned värsked basiilikulehed
Sega suuremas kausis kõik hakitud salatiained.
Teises kausis sega kastmeained, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste salatile ning sega õrnalt läbi. Kaunista basiilikulehtedega.
Enne serveerimist lase 10-15 minutit maitsestuda.
Allikas: mugandatud raamatust “Mexicali Rose: authentic mexican cooking” Lori Horton