Müsli, teistmoodi

Esimest korda tegin ise müslit Bulgaarias olles. Sellest on nüüd küll omajagu aega möödas ja ega õigupoolest vahepeal polegi müslitegu ette võtnud… Väike lüke asi uuesti ette võtta tuli Marju Tassikese-blogist. Kui minu esimesed müslid valmisid kasutades õli (esimest moodi müsli retsepti saab vaadata siit), siis Marju oli oma müsli teinud hoopis munavalgeid katsetades.

Ise tehtud müsli / Home-made muesli
Munavalgete eeliseks on see, et saab kasutada vähem rasva. Samas on munavalgetega tehtud müsli ka sõmeram – muna käitub nagu liim ja moodustuvad sellised väiksed kaerahelveste-pähklite-rosinate kogumikud, mis mulle väga meeldivad. Nii on ainult oht, et müsli saab enne lihtsalt snäkkides otsa, sest neid väikseid “kogumikke” on ju maru lihtne lihtsalt näppude vahelt suhu pista (üksikid kaerahelbeid ja rosinaid ei viitsi ju niisama taga ajada, noid tuleb ikka peoga võtta ;) :D).
Ise tehtud müsli / Home-made muesli
Kui rääkida sellest, millega müslit süüa, siis minu isiklikud lemmikud on piim ja jogurt. Maitsestamata jogurt on parim, kui seda veidi suhkru või meega maitsestada ;) Kaubandusvõrgust vist muidu ilma mingi “maitseta” aga magusat jogurtit ei leia ?
Müsli / Muesli
Vaja läheb:
  • 5 dl kaerahelbeid
  • 100 g mandleid või muid pähkleid
  • 50 g rosinaid
  • 2 munavalget
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl valget suhkrut
  • 2 sl pruuni suhkrut, kasutasin demerara suhkrut
  • 1 sl kakaod
  • 1 tl kaneeli
  • 2 sl mett
Haki mandlid. Sega omavahel kaerahelbed, mandlitükid ja rosinad. Vahusta 2 munavalget paari supilusikatäie suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanillisuhkur, kakao, kaneel ja pruun suhkur ning kaerahelbesegu. Sega läbi, kõige viimasena lisa mesi ja sega taas läbi.
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150-kraadises ahjus 20-30 minutit, aeg-ajalt läbi segades. Lase jahtuda ja pane õhukindlalt suletavasse purki.
Ise tehtud müsli / Home-made muesli