Mustsõstra brownie

Eile õhtul tuli üle pika aja tahtmine küpsetada kooki. Pärast mõningast otsimist, ühe ja teise retsepti vaagimist, olin juba loobumas, kui mulle meenus see imehea brownie retsept. Olen seda varasemalt juba mitu korda teinud. Mõeldud-tehtud!
Jooksuga tõin aiast kruusitäie mustsõstraid, segasin taigna kokku ja pistsin koogi ahju. Jahtumisega muidugi ei mallanud oodata, esimesed tükid kadusid otse ahjust võetuna.

Mustsõstra brownie

200 g tumedat šokolaadi
150 g võid
2 muna
200 g suhkrut
näpuotsatäis soola
150 g musti sõstraid
tuhksuhkrut

Sulata potis šokolaad ja või. Lase veidi jahtuda. Klopi muna suhkruga lahti, lisa sool. Jätkates segamist, lisa juurde šokolaadisegu ja viimasena jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 25×30 cm suurusega vormi ja aja ühtlaselt laiali. Puista peale mustsõstrad.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Retsept: blogi Siit nurgast ja sealt nurgast