Õuna-põldmarja purukook

Vahel on lihtsaim lahendus kõige õigem.See ütlus kehtib nii köögis kui ilmselt mujalgi. Mõtlesin pikka aega, kuidas ootamatult sülle sadanud põldmarju väärikalt kohelda ja mis peent toidupoolist neist valmistada, kui lõpuks jõudsin suure ringiga täiesti hariliku purukoogini välja. Sinna sai praktilise inimese kombel küll ka pisut nurgas konutava õunakoti sisu sisse suratud ja kaerajahu juurde puistatud, kuid see tegi asja ainult paremaks. Veel paremaks muudab koogitüki mõistagi aga üks väike pall vanillijäätist.

  • 3dl nisujahu
  • 2dl kaerajahu
  • 50g hakitud mandleid
  • 1 dl pruuni suhkrut
  • pisut soola
  • 150g külma võid
Täidis:
  • 200g põldmarju
  • 200g tükeldatud õunu (südamed eemaldasin, aga ei koorinud)
  • 1,5dl suhkrut
  • 1/4 tl jahvatatud kaneeli
Vala puru jaoks tarvilikud  koostisained suurde kaussi ja haki pikema noaga või näpi lihtsalt käte abil tainapuru valmis. Võid kasutada muidugi ka köögikombaini, aga ära suristamisega üle pinguta – muidu jääb puru asemel pihku hoopis tainapall.
Sega kokku täidise komponendid.
Pudista nii kolmveerand purust küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (mul oli 20×20 cm vorm) ja pressi kergelt kokku.Vala peale täidis ja kõige otsa pudista ülejäänud puru.
Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures  ca 30 minutit või kuni kook näeb kena ja küps välja. Enne serveerimist lase korralikult jahtuda.