Paleo pähklimüsli

Seda retsepti olen ma tahtnud juba pikemat aega siia kirja panna, aga kord saab enne pildistamist müsli otsa, kord jälle tuleb alles hilja õhtul meelde, et pildi peaks ka tegema. Nüüd siis võtsin asja käsile – kirjutasin retsepti korralikult paberile ning tegin müslist paar pilti. Nagu juba pealkirjast võite aru saada, siis see retsept ei sisalda gluteeni ning sobib hästi paleo toitumisviisi järgijatele. See retsept sobib hästi maiustamiseks hommikuti. Mulle meeldib juurde valada pisut mandlipiima ning seda siis tassi kohviga nautida.. Maiustamiseks mistahes ajal sobib samuti hästi, sest mee, kaneeli ja kardemoniga röstitud seemne-pähklisegu tekitab kergelt sõltuvust (khm-khm, tegelikult päris palju)! Minul seisab selline pähklimüsli viimasel ajal alati klaaspurgis köögiriiulil, nii et ootamatu magusaisu korral sobib see suurepäraselt.
Ausalt öeldes on see üks retseptidest, mis minu Paleo magustoiduraamatust välja jäi. Nii mõnegi hea retseptiga oli sama lugu, aga mis teha, kui raamat juba trükis, siis ei mahuta kuidagi paari head retsepti juurde:)

50 g päevalille- ja kõrvitsaseemneid
50 g mandleid
50 g India pähkleid
50 g metsapähkleid
50 g mett
1 sl kookosrasva
näpuotsatäis (või veidi rohkem) kaneeli, kardemoni
peotäis rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid
näpuotsatäis soola

Purusta jaohaaval köögikombainis või kohviveskis (kasutasin viimast) seemned ja pähklid. Peenesta vaid hetke, et jääks nii peenet pähkli-seemnepuru, kui ka suuremaid tükke. Sulata mesi ja kookosrasv potis, sega juurde kaneel ja kardemon. Sega meesegu korralikult jahvatatud pähkli-seemnesegusse ning laota see ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures u 12-14 minutit, segades vahepeal lusikaga müslisegu, et kõik küpseks ühtlaselt. Peale ahjust võtmist sega sisse kuivatatud rosinad ja jõhvikad ning sool. Enne söömist lase ilusti krõbedaks jahtuda.