Pardikoiva-confit – üks väga hea retseptike

Selle aasta aga lõpetan, ühe minu lõppeva aasta suurima avastuse ning ühe kindla lemmiku (kui mitte kõige lemmikuma) retseptiga. Suutäis soolast ehk pardikoiva confit, mis hautatud ahjus koos hapukapsaga. Kas Teile maitseb liha, mis juba taldrikule pannes iseenesest kondi küljest lahti tuleb!?! Kui selline suus-sulav liha on meeltmööda, siis lisaks sellele oivalisele maitsele võin julgustuseks öelda ka algajatele kokkadele, et valmib see tegelikult äärmiselt lihtsalt. Ja ongi kõik, selleks aastaks:) Meeleolukat vana ja teguderohket uut aastat!
  • 2 pardikoiba
  • meresoola, pipart
  • 2 küüslauguküünt
  • 3 loorberilehte
  • kimbuke värsket majoraani
  • 275 g hapukapsast
  • 1 dl vett

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kokku peenemaks jahvatatud meresoola ja pipraga. Aseta koivad kaussi, lisa viilutatud küüslauguküüned, loorberilehed, hakitud majoraan ning aseta toidukilega kaetuna ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Seejärel kuumuta ahi 225 kraadini, võta koivad toatemperatuurile soojenema. Võta väiksem küpsetusvorm ning aseta sinna hapukapsas, pane peale pardikoivad (naha pool üleval) koos kõigi potis maitsestunud maitseainetega. Lisa vormi 1 dl vett ning hauta 15 minutit, seejärel alanda temperatuur 160 kraadini ning küpseta veel 3 tundi. Küpsemise ajal olen koibi ka paar korda pööranud.