Pastaroog kirsstomatitega

 

On juba ammu teada, et mulle maitseb pasta. See retsept tundus piisavalt põnev, et kodus seda järgi teha. Eriti mõnus oli selle roa juures see, et mustaks läks ainult üks pann, aega läks 10 min ja kogu vaev oli see, et toitu pidi vahepeal segama.

Kopeerin retsepti siia ümber :

  • 340 g linguine’t ehk peenikesi pikki lintnuudleid
  • 340 g kirsstomateid
  • 1 keskmise suurusega sibul
  • 5 küüslauguküünt
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • 2 värsket basiilikuoksa (pluss veidi lehti kaunistuseks)
  • 2 sl külmpressitud oliiviõli
  • soola ja musta pipart
  • 1 l külma vett
  • Serveerimiseks:
    • värskelt riivitud Parmesani juustu

Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori küüslauk, lõika viiludeks. Lõika kirsstomatid pooleks või veeranditeks.
Pane makaronid, kirsstomatid, küüslauk, sibul, tšillihelbed, õli, 1 tl soola ja basiilikulehed suurele laiale pannile või potti (vajadusel murra linguine pooleks). Lisa umbes kuhjaga teelusikatäis soola ja veerand teelusikatäit musta pipart. Kalla peale külm vesi.
Kuumuta tugeval kuumusel keemiseni, siis keeda umbes 9-10 minutit, makarone päris tihti segades ja pöörates, kuni linguine on al dente ja vesi kadunud.
Maitsesta soola-pipraga