Peedi-shokolaadi braunid

kõik tegid, ma ka. ma olen selline kergesti mõjutatav. GF tuli appi.

  • 500 gr keedetud ja riivitud peeti
  • 100 gr võid
  • 200 gr tumedamat shokolaadi
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 3 muna
  • 100 gr jahu
  • 25 gr kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola

mina ostsin ilma igasuguste süümekateta keedetud ja riivitud peeti. kui nii laisk ei ole, siis keeda peet, jahuta peet, ja riivi peet. kurna riivitud peedi mass. alles siis saab hakata shokolaadi tükeldama, rajusti, nagu retsept ütles. või peaks ka kuubikuteks tegema. pane riivitud peet kaussi, lisa shokolaadi ja või tükid, peenesta köögikombaini – või sauseguriga. mass muutub kaine talupojamõistuse vastaselt ka päriselt üsna ühtlaseks. teise kaussi pane munad ja suhkur, vahusta mikseriga u 2 minutit, kuniks moodustub tihe vaht. sega kahe kausi segud omavahel, ettevaatlikult, siis lisa vanilliekstrakt, sool ja kakaopulber, kõige lõpus sõelu sisse jahu. küpseta 180 kraadil u pool tundi, keskelt võiks olla kergelt niiske ja pealt krõbe. aga mingil juhul mitte liiga palju. lenne lõikamist lase täiega jahtuda. tulemus kandideerib täiega püha shokolaadimüristusega,  ehk et on hea. ja ka veel mitmendal päeval kena nätske, kui seda nii kaua hoida õnnestub…