Pehmed rosina-kaerahelbeküpsised

Üks kaerahelbeküpsiste retsept mis tekitas huvi ühe kindla koostisosa tõttu :)
Retsept on juba mõnda aega olnud mu retseptikogu vahel ja oodanud oma aega, pärit on eeldatavalt teiseltpoolt ookeani. Retsepti on koguste osas mugandatud.
Küpsiseid peaks saama 3-4 plaaditäit, sõltub küpsiste suurusest.
kaerahelbe-rosinaküpsised
200 gr pehmet võid
150 ml tumedat suhkrut
300 ml jahu (mitte kokku raputatud)
1 tl soola
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud – riivitud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
3 keskmist muna
1 tl vaniljesuhkrut
300 ml rosinaid
600 ml kaerahelbeid
Pehme või vahustada, lisada suhkur ja edasi vahustada mikseriga umbes 3 minutit. Lisada ükshaaval munad ja vaniljesuhkur. Vahepeal peab võimass muutuma ühtlaseks kreemjaks massiks.
Segada jahu, sool, sooda, kaneel ja muskaat. Lisada munasegule, järgmisena lisada rosinad ja viimasena kaerahelbed. Segada korralikult läbi.
Lusikaga panna kuhjad plaadile ning ajada veidi laiali. Suurele ahjuplaadile mahtus korraga 4×4 küpsist, panin u 0,5 supilusikatäit tainast.
Küpsetada 200 kraadises ahjus kuni servad kergelt pruunikaks tõmbuma hakkavad. Võtta plaat võtta ahjus ja lasta hetk seista siis tõsta küpsised restile jahtuma.