Pisikesed šokolaadi-pavlovad

Head ja paremat uuel aastal!

Et aasta tuleks magusalt üllatusterohke, parajalt hapuka nüansiga, ja et vanad head asjad korduksid taas ja taas.

pavlova-3


 

Besee

3 munavalget
1 klaas peensuhkrut ( 200 g)
1 tl õunaäädikat
2 tl vanillisuhkrut
2 tl maisitärklist
50 g šokolaadi

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks läikivaks vahuks. Lisa suhkur vahustamise käigus kolmes jaos. Lõpusk lisa äädikas, vanillisuhkur ja tärklis. Sulata šokolaad vesivannil või mikros ja sega õrnalt munavahu hulka.

Tõsta lusikaga neli portsu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee beseepesa keskele spaatliga süvend. Küpseta 160 kraadises ahjus 45 minutit. Keera ahi kinni ja lase beseel ahjus veel kuivada.


Astelpajuvõie

300 g astelpajusid
50-80 g suhkrut
3 munakollast
1 muna
50 g võid

Püreesta astelpajud suhkruga. Suru läbi sõela. Sega juurde munakollased ja muna. Kuumuta tasasel tulel paksupõhjalises potis pidevalt segades kuni segu pakseneb. Selleks kulub umbes 10 minutit. Lõpuks sega juurde kuubikuteks lõigatud või. Lase kreemil jahtuda.

 

tiramisu


Kreem

200 g kreeka jogurtit
2 tl vanillisuhkrut

Serveerimiseks astelpajumarju ja peenelt hakitud tumedat šokolaadi

Serveerimisel tõsta beseele astelapjuvõiet ja vanillisuhkruga segatud Kreeka jogurtit. Kaunista astelpajumarjadega ja riivi peale šokolaadi.