Pliinikesed, peedi, makrelli ja mädarõikaga

Kas te teate milline suurepärane investeering on siuke pann?

Pilt on proovipartiist, sel polnud wasabijorgustit (mis tuli kenasti kergelt rohekas täps)

32 eurtsi eest järjekordselt lõbu laialt. Saab teha nii ülepannipannkooke kui tillukesi nupsikuid. Mitte, et ma toetaks arutut tarbimist aga pannil on rohkem võlu kui ma arvasin.

Lõppproduktist ei ole mul suuremat asja pilti, sest enamus läks külakostiks. Elage üle. Retsept on pisikeste mugandustega 2014. aasta novembri delicious.ist.

Pliinide jaoks:

  • 50 g tatrajahu
  • 115 g täisterajahu (või tavalist nisujahu)
  • soola
  • 5 g kuivpärmi
  • 160 ml paksu jogurtit (crème fraîche)
  • 160 ml piima
  • 2 keskmisesuurusega muna, kollased ja valged eraldatud
  • riivitud mädarõigast, maitse järgi
  • tera suhkrut
  1. Pane jahud, sool ja pärm kaussi, sega läbi.
  2. Piim ja jogurt pane kastrulisse ja soojenda leigeks. Lisa soojale segule muna kollased ning seejärel vala jahusegule. Vispelda ühtlaseks, kata toidukilega ja jäta 45 minutiks sooja kohta seisma.
  3. Siis vahusta munavalged keskmiselt tugevaks vahuks ja siis sega teise taigna hulka. Maitsesta mädarõika ja tera suhkruga.
  4. Küpseta ampsusuurused pliinid.

Katteks:

  • toorest peeti, u 300 g, ribastatud või jämedalt riivitud.
  • võid, soola-pipart
  • 2 suitsumakrellifileed, on selline pipraga toode, vot too sobib
  • 1 sidrun
  • paksu jogurit, millesse on segatud wasabit
  1. Valmista peet vahetult enne serveerimis – sulata või pannil, lisa peet, maitsesta soola-pipraga ja hauta natuke, peet peaks ikka krõmps jääma.
  2. Aseta igale pliinile teelusikatäis peeti, tükike või kaks makrelli, siis pigista sidrunist natuke mahla. Kõige tippu törts wasabijogurtit, kaunistada võib hakitud mingi rohelise heinaga.
Pilt on proovipartiist, sel polnud wasabijorgustit (mis tuli kenasti kergelt rohekas täps)

Väljatulek:

u 32 pliini (mul sai rohkemgi), kaheksale. Ja selliselt juhul 340 kcals per serveering.

Aga hea oli.