Pohlamarinaadis jaanalinnufilee, lehtpeedi ja muskaatkõrvitsa-hurmaa salatiga ning astelpajuvinegretiga

 

Uhh, pealkiri sai pikk ja lohisev, nagu mõnes gurmeerestoranis. Tõepoolest, jaanalinnufilee puhul ongi tegu puhtakujulise gurmeega. Tavalisest supermarketist seda majesteetlikku toorainet otsima minna pole mõtet. Siiski on Eestimaal juba paar jaanalinnufarmi ja hea õnne korral saab ennast sisse smuugeldada mõnda “salajasse listi” mille tulemusena on gurmeeõhtu kodune korraldus vaid vormistamise küsimus.
Naudid siis seda õndsust küünlavalgel, maheda muusika saatel, ja pere ning sõprade seltsis mõnust mõmisedes. Kuni nihelema hakkad ja meelheitliku kiirusega peast läbi lased variandid, kuidas maitsvast roast pasliku pildi saaksid. Säästad kogu tahtejõud appi võttes pool oma portsjonist ja teatad lauakaaslastele, et  sööd homme valges edasi. Pärast seda, kui roog on ka pildile püütud. Su kaaslased on pildistamisega kaasa käivate veidrustega ammu harjunud ja muigavad vaid vaevumärgatavalt.
Marinaad
Sega kõik koostisained sauseguriga püreeks. Lase lihal maitsestuda paar tundi kuni üleöö.
Marinaad sobib ka veiselihale.
Pannil hautatud lehtpeet
  • 2 -3 spl võid
  • punaseid ja kollaseid lehtpeedivarsi
  • soola
  • riivitud muskaatpähklit
Haki lehtpeedi varred ja lehed peeneks. Sulata pannil või ja lisa lehtpeet. Hauta kergelt segades umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
Muskaatkõrvitsa-hurmaasalat ja astelpajuvinegrett
  • 200 g muskaatkõrvitsat
  • 2 hurmaad
  • rooma salatit
  • pohli
  • astelpajumarju
  • mett
  • oliiviõli
Haki kõrvts kuubikuteks ja hurmaa sektoriteks. Rebi taldrikule salat. Surista astelpajumarjad ja mesi sauseguriga püreeks ja kurna läbi sõela. Vispelda peene joana lisades juurde oliiviõli.
   Sumahh ja Hiina 5-vürtsisegu on mu riiulil tänu Piprapoele