Porgandi apelsinisupp väikse ingveriga

Olen varasemates postitusteski kirjutanud, kuidas armsatan kergeid ja lihtsaid sööke, samuti ka kergesti ja kiirelt tehtavaid sööke, mis maitsevad nagu restorani toidud.
Näiteks nagu see suppki siin, koosneb vähestest komponenditest, saab peale tööd kiirelt ilma suurema vaevata valmis aga maitse- ja värvielamus missugune.
Toekamas suutäieks lisasin juurde ühe keedetud muna ja feta juustu.
Supi algidee on nami-namist, ingver tuli vüstikamaks maitseks juurde :)

  • 1 sl võid või õli
  • 1 sibul
  • 700 g porgandit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 1 apelsini mahl ja riivitud koor
  • soola-pipart
  • pöidlasuurune ingver
  • maitserohelist

Koori ja tükelda porgandid, sibul haki peeneks.
Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit tasasel tulel.
Lisa tükeldatud porgandid, maitsesta vähese soolaga ja prae paar minutit.
Vala juurde kuum puljong, kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta tasasel tulel kuni porgandid on pehmed.
Võta vahukulbiga porgandid leeme seest välja ja pane koos tükeldatud ingveriga blenderisse. Lisa veidi puljongit ning püreesta ühtlaseks.
Pane porgandipüree potti tagasi, sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. Sega juurde apelsinimahl. Supi paksust saab sättida puljongikogusega.
Kaunista maitserohelisega.