Porgandikook tatrajahuga

Porgandikooke olen teinud korduvalt, aga kuna mul viimasel ajal nisujahu kodus pole, otsustasin teha seda kooki hoopis tatrajahuga. Tulemus oli minu meelest maitsvamgi, kohe eriti pähklise mekiga.

150 g võid (sulatada) 
3 muna
100 g rafineerimata suhkrut
veidi soola
250 g porgandeid
1 spl apelsinimahla
1 spl riivitud apelsinikoort
veidi muskaatpähklit
100 g hakitud (kreeka)pähkleid
50 g kuivatatud aprikoose
3 dl tatrajahu (Loona talu)
1.5 tl küpsetuspulbrit

 Kreem:

100g valget šokolaadi
100g hapukoort
riivitud apelsinikoort

Kõigepealt sulata või ja jäta jahtuma. Riivi kooritud porgandid peene riiviga, kui porgandid pole väga mahlased siis lisa ka 1 spl apelsinimahla. Haki pähklid ja aprikoosid.
Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks. Sega juurde jahtunud sulavõi, riivitud porgandid, apelsinikoor, muskaatpähkel, hakitud pähklid ja aprikoosid. Sega juurde eelnevalt omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
Sega ühtlaseks ning vala lkpsetuspaberiga vooderdatud , 24-cm lahtikäivasse, koogivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit (kontrolli küpsust tikuga).Lase vormis veidi jahtuda, siis tõsta restile jahtuma.
 
Kreemiks sulata šokolaad vesivannil, sega hulka toasoe hapukoor ning sega kiirelt ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogile ning kaunista vastavalt soovile.