purukook

ühe nädalavahetuse plaanid muutusid nii, et tekkis ootamatult palju vaba aega. ja lambist soov midagi küpsetada. ma olin isegi nii äksi täis, et tahtsin napoleoni koogi kallale asuda, aga kui ma retsepti otsides kogemata ka 100 roa “Vanaemade kokaraamatusse” vaatasin, siis hakkas sealt hoopis silma purukook. tehtud, mõeldud. purust tegin ma poole kogust, aga ka selle vahele läks kenasti purk moosi ära. 

  • u 4 dl jahu
  • 100 gr võid
  • paar sl piima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl äädikat
  • pire soola
  • 1 purk hapumat moosi

pane nimekirja esimese otsa ained kaussi ja haki puruks. mul oli A4 suuruses neljakandiline vorm, selle jaoks oli kogus just paras. pane pool purust vormi põhja, laota vahele moos ja kata ülejäänud puruga. küpseta 200 kraadil u 35 minutit, kuniks lõhn õige ja kook pealt kuldpruun.