Rabarberi-spelta muffinid kohupiimaga

Kuna ma kavatsen oma Ayurveda-teemalise jutuseeria võiduka lõpuni viia, siis täna kirjutan sellest taas veidi. Keda teema ei huvita, siis vaadake hoopis tänast retsepti. Seda tasub järgi teha küll, sest on väga tervislik, rahuldab magusaisu ja paar rabarbrivart saab ka jälle ära kasutatud. :) Küpsetamisel kautasin ohtralt Loodusvägi mahetooteid – nii täistera nisujahu, speltajahu kui extra virgin kookosõli. Kindla peale minek tervislikkuse ja tooraine puhtuse mõttes.

Ahh ja muidugi see ka veel… hääletage http://bestblog.ee/ konkursil Parim Blogi 2016 ikka ka. :) Šokolaadimaa on seal muide täitsa olemas ja hääletamiseks saadaval… Hääletada saab siit: https://surveer.com/s/W94RS22J.

Ayurveda teemal kirjutan täna sellest, kuidas läheb tasakaalust välja Pitta kehatüüp. Et end varasemate postitustega kurssi viia, võite piiluda neile linkidele:
http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/2016/04/kohupiima-smoothie-ja-ayurveda-vol-1.html
http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/2016/04/troopiline-melonismuuti-vegan.html
http://sokolaadimaa.blogspot.com.ee/2016/04/marja-rabarbri-martsipani-cooler-ja.html

Nüüd aga mõnus tervislik ja lastesõbralik muffiniretsept (hoiab muide kõhu ka korras)

12 tk

1 dl mahedat speltajahu
1 dl mahedat täistera nisujahu
5 spl vedelat extra virgin kookosõli (kas toatemperatuuril seisnud või pliidil vaiksel tulel vedelaks sulatatud)
2 pikka rabarbrivart (minul kaalusid need kokku 270 g)
1 dl toor-roosuhkrut või muud rafineerimata suhkrut
150 g lahjat kohupiima
50 ml vahukoort
2 muna
2 tl küpsetuspulbrit
Säti ahi 200 kraadi juurde. Mina ausalt öeldes küpsetan viimasel ajal kõike ainult pöördõhu režiimiga, sest mu särtsakas ahi kipub muidu küpsetiste pealispinnad ikka ära küpsetama. Vahel ka kasutan ka nt kuni 10 min ülevalt ja alt režiimi ja siis panen pöördõhu peale. Ühesõnaga selle pika loo mõte on, et “tunne oma ahju ja kasuta seda vastavalt” :) Mina küpsetasin ka need muffinid osa ajast pöördõhuga.
Sega jahud kokku omavahel ning ka küpsetuspulbriga. Mikserda vahuseks kreemiks kohupiim ja vahukoor. Lisa kohupiimale vedel õli ja sega ühtlaseks (kui kuumutad õli, lase enne maha jahtuda. Koori ja haki rabarberid.
Eraldi vahusta ka munad ja suhkur. Sega siis kõik ettevaatlikult kokku – ära enam mikserda ega vahusta – tõsta lihtsalt kokku, selles faasis sega sisse ka rabarberitükid.
Jaota tainas muffinipaberitega vooderdatud muffinivormi ja küpseta kuni 25 minutit.