Rabarberi tarte tatin

Tainas:
  • 170 g nisujahu
  • 85 g suhkrut
  • 85 g võid
  • näpuotsatäis soola
  • 2 sl  külma vett
  • Täidis:
  • 50 g võid
  • 1,5-2 dl suhkrut
  • 500 g rabarberit (eriti ilus jääb kasutades punaseid varsi)
  • 1 sl kaneeli
  • 2 tl riivitud värsket ingverit
Serveerimiseks:
  • vanillijäätist
Taina jaoks näpi kausis või jahu, suhkru ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa 2 sl vett (vajadusel lisa veel sl vett) ja suru ühtlaseks palliks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külma.
Lõika rabarberid 1,5-2 cm suurusteks tükkideks ja kuumuta mõõdukal kuumusel koos suhkru, või, ingveri ja kaneeliga tarte tatini vormis (kui seda pole, siis pannil ja vala pärast 24 cm läbimõõduga keraamilisse koogivormi), kuni või ning suhkur on sulanud.
Rulli tainas ümmarguseks ning koogivormist mõni sentimeeter suurem. Tõsta tainarulli abil ettevaatlikult rabarberitele ja suru tainaservad vormi sisse. Torka kahvliga augud sisse ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Võta kook ahjust, libista noaga servad lahti. Kata serveerimistaldrikuga ja kummuta ettevaatlikult sellele. Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Juurde paku vanillijäätist.