Rabarberi-vaarikapirukas

Põhi:

  • 125 g toasooja võid
  • 1 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl piima

Täidis:

  • 400 g rabarberit (võib ka külmutatud, siis pole vett vaja)
  • 0,5 dl vett
  • 1 dl moosisihkrut

3 dl vaarikaid

Kate:

75 g martsipani
50 g võid
0,5 dl suhkrut
0,5 dl jahu

Vahusta või suhkruga, lisa edasi vahustades muna.Sega omavahel kuivained ja lisa muna-või segule, viimasena lisa piim.
Tõsta tainas lusikaga 27 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja äärtele. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Tükelda rabarber ja tõsta koos veega potti, keeda umbes 8-10 minutit, kuni rabarber hakkab pudruks keema. Lisa moosisuhkur ja sega, kuni see onn sulanud. Lase jahtuda.
Sega katteained omavahel, võib ka köögikombainis.
Vala jahtunud rabarberimoos eelküpsetatud koogipõhjale, puista peale vaarikad ja viimasena puista peale mandlikate.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit.
Lase enne serveerimist koogil jahtuda.

Allikas: veidi mugandatud ajakirjast “Maku”