Rabarberimuffinid rukkijahuga

Rabarberimuffinid rukkijahuga

15 tk
  • 230 g täistera rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 130 g rafineerimata roosuhkrut
  • 2 muna
  • 75 g võid
  • 100 g maitsestamata kreeka jogurtit või hapukoort
  • 400 g rabarberit

 

Koori vajadusel rabarberivarred ning lõika väikesteks tükkideks. Sega jahu küpsetuspulbri ning kaneeliga ning sulata või. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule jaokaupa kuivained, jogurt ning sulavõi. Viimasena sega võimalikult väheste liigutustega sisse rabarber. Mida vähem tainast läbi kloppida, seda õhulisemad muffinid jäävad. Jaga tainas 15 muffinivormi vahel ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuni keeksikesed on pealt helekuldsed. Lase veidi restil jahruda ning serveeri soojalt, eriti hästi sobib siia juurde klaas piima.

Lauluks Alela Diane “Oh My Mama”.