Rabarberinaps

Et mitte õiget hetke maha magada, siis lisan kohe ühe joogi retsepti, et saaks napsu maitsestuma panna. Eriti head on noored peened punase koorega varred, sest need annavad joogile ilusa roosa värvuse.
Üldiselt lähtutakse selliste koduste napsude puhul valemist 1:1:1 ehk kõiki kolme koostisainet (marjad  vms, suhkur ja alkohol) on täpselt võrdsetes osades. Mina lisasin suhkrut vähem, sest sellised kodused napsud kipuvad minu jaoks liiga lääged olema. Kuigi ma olen päris suur koogi- ja šokolaadisõber, siis magusad joogid mind kohe üldse ei isuta – pigem vastupidi. Aga sellist kodust napsu on küll mõnus vahel väike pitsitäis õhtusöögi lõpetuseks nautida .
Vaja läheb:
  • 5 dl rabarberit
  • 4-4,5 dl suhkrut
  • 5 dl viina
Lõika rabarbrist peened viilud. Aseta kõik kolm komponenti purki ja sega läbi, et suhkur lahustuks. Sule purk õhukindlalt ja aseta jahedasse kohta seisma. Aeg-ajalt raputa purki – esimesel nädalal igapäevaselt, hiljem u korra nädalas. Juba paari-kolme kuu pärast on tegemist joomiskõlbuliku joogiga, kuid mida kauem naps saab seista ja maitseid koguda, seda parem. Kurna enne joomist ja naudi külmalt!
Pildid lisan kronoloogilises järjekorras :)
Alguses

Neli päeva hiljem

Ätna ehk u 4 nädalat hiljem

See joogiretsept ilmus ka LP-s rabarberiloo juures.