Räimerullid krevettide ja karriga

Need räimerullid ei ole just kõige traditsioonilisemad ja ilmselt ilma Kalapäevata need minulgi tegemata oleksid jäänud. Komistasin rullide otsa nimelt, kui parajasti ajakirjakuhjast leti tarbeks inspiratsiooni välja kaevasin. Ei saa öelda, et ma kohalike traditsioonide ja eksootika sidumisega üldjuhul väga lihtsalt nõus oleksin, aga retsept tundus piisavalt imelik, et proovi teha ning kahetsema ei pidanudki.Küpsetamisel kasutasin siin kõige harilikumat muffinivormi, kuid kui kapis juhtub olema sobiv kogus ramekine, siis nendes on veel eriti mugav igale sööjale personaalne portsjon ahjusoojalt kätte jagada. Räimerullid sobivad hästi eelroaks või niisama väiksemaks näkitsemiseks, aga mõni väiksema isuga inimene võib kõhu täitsa täis ka saada. Retsept mugandatud Ruoka ja Viini 2/2013 ainetel.

RÄIMERULLID KREVETTIDE JA KARRIGA
(kuuele kuni kaheteistkümnele)

  • 60 räimefileed (ca 1200g puhastamata räime)
  • 400g krevette (kõige harilikumad väikesed keedetud ja kooritud isendid. Kui jääs, siis eelnevalt sulatatud)
  • 5 küüslauguküünt
  • 1sl punast karripastat
  • 30g võid + pisut vormide määrimiseks+ killuke igasse vormi suskamiseks
  • korralik punt peterselli, hakitud

Keera kuumus ahjus 200 kraadi peale.
Kurna krevetid sõelal.
Kuumuta või potis, lisa peeneks hakitud või pressitud küüslauguküüned ja karripasta. Sega ja kuumuta paari minuti jooksul. Lisa petersell ja krevetid ning võta pott tulelt. Sega kõik korralikult läbi.
Laota räimefileed nahk allpool lõikelauale, tõsta teelusikaga igale fileele pisut vürtsikat krevetisegu ja keera räimed rulli.
Määri muffinivorm või ramekinid kergelt võiga ja pista igasse vormi 5 rulli.Puista peale ja ülejäänud krevetisegu ja torka igasse vormi väike killuke võid.

Küpseta 15 minutit. Valmis toitu serveeri soojalt ja puista peale pisut värskelt hakitud peterselli. Paku juurde saia – sellega saab maitsvat leent vormist või taldrikust paremini kätte.