Rukki-brownie
Igaks juhuks mainin ka, et mina kasutasin (tegelikult kasutan alati, st kõigis küpsetistes, kus rukkijahu vaja) täistera-rukkijahu. Kuigi retsept nägi ette 4,5-5 dl rukkijahu, panin mina 4 dl ja seda oli juba täiesti piisavalt. Arvan, et rohkem rukkijahu võib selle koogi natukene kuivaks teha, pigem võiks ehk veelgi vähemaga piirduda kui seekordne 4 dl.
Vaja läheb:
120 g (toasooja) võid ja 3/4 dl (maa)pähkli- v kookosõli VÕI 200 g võid
300 g tumedat šokolaadi (mul oli 60%-lise kakaosisaldusega)
3 suurt v 4 väikest muna
3,5-4 dl heledat v tumedat pruuni rafineerimata roosuhkrut v fariinsuhkrut (mul oli tumepruun roosuhkur)
3/4 dl kanget musta kohvi
4-5 dl rukkijahu (võid osaliselt nisujahuga asendada)
3/4 tl küpsetuspulbrit
100-150 g röstitud sarapuupähkleid
Seejärel klopi hulka munad, suhkur ja kohv. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa šokolaadisegule. Kõige lõpuks lisa pähklid (soovi korral tükeldatult).
Vala segu 20X30 cm fooliumiga vooderdatud vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit.