Sealiha prantsuse moodi

 Rahvusraamatukogu jõulumüügil läks asi jälle käest ära. seekord küll väiksemal määral kui tavaliselt. tegelikult ma tahtsin “Minu Narvat”, sest selle autor mulle meeldib, aga kuidagi laekus majapidamisse ka “Minu Prantsusmaa”. see ei olnud just elu kõige suurem lugemiselamus, küll aga oli selle lõpus retsept, mis muga kohe “kõnelema” hakkas. et siis sealiha. otse Prantsusmaalt. filet mignon de porc a la Céleste ja Eia Uus, pisut muudetuna, aga sealt tuli idee. 


filet mignon de porc

  • 3 tl sinepit
  • 3 tl mett
  • 2 tl sojakastet
  • pisut soola
  • 0.5 tl kaneeli
  • 0.5 tl muskaatpähklit
  • pisut jahvatet nelki
  • natuke oliivõli


sealiha vastavalt sööjate arvule (mul oli kaelakarbonaad)

sega kokku marinaadi& maitseained & vala lihatükkidele. lase maitsestuda paar tundi kuni üleöö. aja pann kuumaks ja prae liha kuniks valmis. ära marinaadi minema viska, pane see pannile päris praadimise lõpuosas, kuniks liha haudub. täitsa tore ja vähe teistmoodi.

x