Sibulapirukas

Vihmaste ilmadega tekib mul alati soov süüa midagi kodust ja sooja… näiteks mõnda pirukat, ahjuputru või risotot. Tavaliselt tuleb selline soov peale just sügisel, aga nagu näha, on ka kevadel vihmaseid päevi :)

26-28 cm vormi jaoks
Põhi:
  • 100 g võid
  • 220 g nisujahu
  • soola
  • 1 suur muna
Kate:
  • 1 kg sibulaid
  • 100 g suitsusinki
  • 2 muna
  • 1 dl piima või rõõska koort
  • soola
  • praadimiseks õli
Alustuseks valmistasin põhja: hakkisin külma või jahu sisse, pudistasin näppude vahel puruseks. Lisasin soola ja muna, segasin kiirelt taignaks. Surusin taigna pirukavormi põhjale ning külgedele ning panin katte valmistamise ajaks külmkappi.
Koorisin sibulad, viilutasin. Hakkisin singi pisikesteks kuubikuteks. Panin õli pannile, praadisin sibulaid ja singikuubikuid mõõdukal tulel, kuni sibulad olid pehmed, kergelt karamellise maitsega. Noh nii 20-30 minutit. Siis tõstsin jahtuma.
Segasin omavahel lahtiklopitud munad, piima ja tsipakese soola.
Võtsin pirukapõhja külmkapist, küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200*C juures kümmekond minutit. Siis laotasin peale sibulasegu, valasin üle muna-piimaseguga ning küpsetasin veel kuni 30 minutit, kuniks munasegu oli hüübinud.
Lasin enne serveerimist kümmekond minutit jahtuda.