Šokolaadikook astelpajumarjade ja kohviga

Jälle midagi šokolaadist…
Maitsev, kiire ja marulihtne šokolaadikook kohvimeki ja hapukate astelpajumarjadega. Tänu täisterajahule jääb koogi sisu rabedam kui tavaliselt.

Vaja läheb:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 200 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 5 spl täisteranisujahu (kuhjaga)
  • 0,5 tl soola
  • 3 tl lahustuvat kohvipulbrit
  • 2 peotäit astelpajumarju
  • 40 g purustatud metspähkleid

Sulata potis tasasel tulel šokolaad koos võiga. Sega hulka suhkur ja jäta segu jahtuma. Vahusta šokolaadisegu hulka ükshaaval munad. Lisa sool, kohvipulber ja täisteranisujahu, sega ühtlaseks. Vala saadud mass ümmargusse koogivormi ja puista peale astelpajumarjad ning pähklipuru. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Söö soojalt, kui tahad vedelama sisuga kooki või hoia mõned tunnid külmkapis, kui soovid tahkemat sisu.

Ilusat jõulu! (: