Šokolaadikook jõuluvürtsise toorjuustukreemi ja granaatõunaseemnetega

Uhke ja sädelev- nii nagu üks kaunis pühadekook peabki välja nägema! Kahe šokolaadikoogi kihi peal on magus ja vürtsikas toorjuustu-vahukoorekreem. Kõige tipuks veel punased ja edevad, hamba all krõmpsuvad granaatõunaseemned.
Šokolaadikoogid küpsetasin kaks tükki eraldi.

Kahe šokolaadikoogi jaoks läheb vaja:

  • 2x 4 muna
  • 2x 150 g võid
  • 2x 200 g tumedat šokolaadi
  • 2x 200 g suhkrut
  • 2x 100 g nisujahu
  • 2x 0,5 tl soola

Immutamiseks:

  • kanget kohvi

Kreem:

  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 600 g vahukoort
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 spl suhkrut

Peale:

  • 2 granaatõuna

Sulata või koos šokolaadiga ja jäta jahtuma. Vahusta munad koos suhkruga kohevaks vahuks. Sega šokolaadisegu hulka munavaht, jahu ja sool. Sega kõik ühtlaseks. Küpseta 170 kraadises ahjus 30 minutit.
Jahuta koogid.
Kreemi valmistamiseks sega toasoe toorjuust piparkoogimaitseaine ja suhkrutega. Vahusta koor ja sega toorjuustu hulka.
Aseta 1 šokolaadikoogipõhi koogialusele ja immuta natukese musta kohviga. Määri peale 1/2 kreemist. Nüüd tõsta kreemi peale 2 šokolaadikoogikiht ja määri selle peale laiali ülejäänud kreem. Kaunista kook granaatõunaseemnetega ja puista peale veel veidi piparkoogimaitsainet. Võid kasvõi kohe maiustama hakata! :)