Šokolaadikook õlle ja vaarikatega

Tervitustega Roosna-Allikule.

No polnud just parim pildistamise käsi täna

Ajakirjast Jamie, nr 27, märts/aprill 2012, lk 76 (väidetavalt jagub 20-le)

  • 180 g võid
  • 200 g 70% kakao sisaldusega šokolaadi, tükkidena (või nööpe)
  • 200 g suhkrut
  • 125 g sõelutud jahu
  • 40 g sõelutud kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 lahtiklopitud muna
  • 200 ml Guinnessi õlut (ei leidnud poest ning asendasin Tõmmu Hiiuga)
  • 200 g vaarikaid (külmutatud

Eelkuumuta ahi 180 °C. Vooderda 30×20 cm koogivorm küpsetuspaberiga.

Sulata või ja šokolaad kas vesivannil või mikros, sega ühtlaseks. Teises kausis sega kokku suhkur, jahu, kakao ja küpsetuspulber. Siis sega šokolaadi-võisegu hulka, puulusikaga. Nüüd lisa lahtiklopitud munad ja sega korralikult läbi. Järgmiseks tuleb lisada õlu ning siis ettevaatlikult vaarikad taignasse segada.

Vala vormi ning küpseta 25-30 minutit, üle ei tasuks küpsetada, peaks jääma selline nätkse. Jamie soovitab jahtunult serveerida, aga kannatamatud lõunatajad sõid soojalt. Juurde võib muidugi pakkuda jäätist, aga mulle meeldis Türgi jogurtiga, mis natuke mahendas ja pehmendas muidu üsna.