Soojendav kanasupp

Akna taga vihiseb tuul, õhtud on juba pimedad ja külm poeb kontide vahele – sügis. Samas mulle mõnes mõttes just meeldib, sest sügisel pole midagi paremat kui oma köetud soojas toas kükitada, küünlad põlema panna, sooja teed või hõõgveini juua ja midagi soojendavat süüa. Kapist tuleb välja võtta ahjupott, milles pikki tunde maitsvaid roogasid saab hautada, ja vürtside lisamine toitudele saab endale veel ühe tähenduse – keha kuumaks kütta. Just praegusesse ilma sobib hästi see kuldse sügise värvi soojendav Tai köögi mõjutustega kanasupp, mille retsepti saatis mulle minu kallis õde Eva. Aitäh Sulle, kogu pere oli vaimustuses! Ja just sellepärast, et see kanasupp on teistmoodi, sobib nii hästi praegusesse aastaaega ja maitses kõigile väga, jagan ma seda retsepti nüüd ka kõigi teiste huvilistega!

DSC_3494

 

Vaja läheb:

 

DSC_3484

Tee nii:
Viiluta porru õhukesteks viiludeks ja haki küüslauk. Purusta vürtsköömned ja koriandriseemned. Kuumuta õli sügaval pannil ja prae õhukesteks viiludeks lõigatud porrut ja hakitud küüslauku kuni porru on pehme. Lisa karripulber, purustatud vürtsköömned ja koriandriseemned. Prae segades paar minutit. Lisa kana ja prae seni, kuni kana on kergelt pruunikas. Vala pannile kanapuljong, sidrunhein, kookospiim ja sambal oelek. Keeda ilma kaaneta 10 minutit. Viimaseks paariks minutiks lisa supi sisse ka viilutatud paprika. Keeda pakendi juhendi järgi riisinuudlid, loputa need külma veega ja tõsta sõelale nõrguma.
Lisa supile 1 spl külmas vees lahustatud maisitärklis ja kalakaste. Keeda segades, kuni supp muutub paksemaks. Lisa roheline sibul, laimimahl ja värske koriander.
Tõsta kausi põhja portsjon riisinuudleid ja selle peale kulbiga suppi!