Suupisted, forelli kalamarja, tilli toorjuustukreemi ja peedikastmega

Mõnusalt luksuslik amps Eesti Vabariigi aastapäevaks.

Retsept:

Röstitud saiad:

  1. Lõika saiast ümarad kettad ja rösti pannil kuldpruuniks.

Toorjuustukreem:

200 g toorjuustu
värsket tilli
soola

  1. Haki till ja sega toorjuustu hulka, maitsesta soolaga.

Peedikaste:

400 g peedimahla
100 g balsamiäädikat
1 spl maisitärklist

  1. Pane kõik kastme koostisained potti ja sega läbi, et tärklis oleks ilusti lahustunud.
  2. Kuumuta potis peedimahl ja balsamiäädikas keemiseni ning keeda minut, kuni kaste on paksenenud.
  3. Jahuta kiirelt kaste ja pane kaste kastmepudelisse.

Forelli kalamarja

Kokkupanek:

  1. Pane toorjuustukreem “tordipritsi” ja lase saiale väiksed toorjuustu tupsud, siis pane saiale peedikaste, kalamari ja garneeringuks veel külmutatud tilli.
  2. Ja nii lihtne see ongi!