Tai kookospiimaga kanasupp

Lisaks igapäevasele ananassi(kuhja)le ja mereandidele olen hakanud Tais igapäevaselt sööma maailma kõige magusamaid mangosid ja jooma kookosvett, mida siin serveeritakse ainult värskelt kookopähkli seest. Ilusa õhtu puhul oli armas õieke lisatud, niiet tegin isegi pilti :) Mõnes kohas on kookospähkli juures ka lusikas, et saad soovi korral pähkli seest ka viljaliha kraapida – see on mõnus pehme ja rammus :)

Enamik kookospiimaga kanasupi jaoks vajalikke asju on olemas siin:

Vaja läheb:
5 dl kookospiima
2,5 dl kanapuljongit
1 sl peenelt viilutatud galangali
2 sidrunheinavart
1 tšillipipar
3 kaffirlaimilehte
300-400 g õhukesteks viiludeks lõigatud kanafileed
2-3 tomatit + mõned kirsstomatid
suur peotäis seeni
pool sibulat
peotäis koriandrilehti
2 sl kalakastet
1 sl sojakastet
1 tl suhkrut
soola

Aseta kanapuljong ja galangal potti ning keeda madalal kuumusel u 8 minutit. Lisa kanafilee ja diagonaalselt peeneteks viiludeks lõigatud tšillipipar. Keeda veel natukene, seejärel lisa diagonaalselt peenelt viilutatud sidrunheinavarred, laimilehed, sektoriteks lõigatud tomatid (väiksed tomatid jäta terveks), terved seened, sibul (lõika sektoriteks ja sektorid pooleks) ning lase veel u 6 minutit tasasel tulel podiseda. Maitsesta soja- ja kalastme, suhkru ja vajadusel soolaga ning lisa hakitud koriandrilehed. Keeda veel paar minutit ning naudi kohe koos riisi ja värskete koriandrilehtedega.

Sellel pildil on aga P tehtud supp :)