Täidetud punased sibulad

Armsaid inimesi peab hellitama.Tavaliselt me ju teemegi seda iga päev, aga mõnikord jääb oluline välja ütlemata. Tähtis on oma tundeid välja näidata ja miks mitte lasta ennast loksutada üleilmsest armastajate päevast. Suudelda armsamat, kallistada lapsi, patsutada õlale sõpradele ja flirtida silmarõõmudega. Mitte, et seda ületähtsustama peaks, aga argirutiini lõhkumiseks ju suht tore viis. Juurdub ka harjumus seda tihemini teha. Pealegi väidetakse, et  see milliseks sa oma suhted elad, annab vastuse küsimusele, kes sa ise oled. Milline ma siis tegelikult olen või olla tahan?  Tore mõtisklus heleroosa päeva ninnu-nännu vahele. Seni kuni oma seesmise minaga  dialoogi pead, jõuab nii mõnedki punased sibulad koorida ja juustuseguga täita ning ürtidega rikastada. Kui sibulad ahjust tulevad, maitsevad need kibedad mugulad hoopiski magusalt. Loodetavasti lõpeb eneseanalüüs sama edukalt.
Magusat armastajate päeva!
  • 4-6 punast sibulat
  • soola
  • värskeid ürte (rosmariin, tüümian)
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g sinihallitusjuustu
Koori sibulad ja lõika väike osa kannast maha, et sibulad püsiksid hästi püsti. Tee ristlõige ka sibula latva. Aja vesi potis keema, maitsesta soolaga ja keeda sibulaid 10 minutit.
Haki ürdid ja küüslauk.  Sega kahvli abil juustuga läbi, kuni moodustub ühtlane pasta.
Tõsta sibulad ahjuvormi üksteise kõrvale. Lase veidi jahtuda ja tõsta lusikaga juustusegu sibula ristlõikest sisse. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, sõltuvalt sibulate suurusest.
Sobib liharoa lisandiks.