Tatra-tuunikalasalat / Buckwheat Tuna Salad
Tatar on üks tänuväärt vili (?), mida siinkandis liiga vähe süüakse. Seetõttu avastan ma tatra ikka uuesti ja uuesti iga kord kui ma, kas Eestis või kohalikus Euraasia poes käin. Seekord aga avastasin ta köögikapist, mis tuletas mulle meelde, et kord sai sellest tehtud üht lihtsat ja maitsvat salatit, mille me emaga kohe nahka panime.
Vaja läheb:
200 g tatratangu
soola
150 g konservmaisi
1 õun
1 tuunikalakonserv soolvees
1-2 šalottsibulat
150 g kurki
100 g hapukoort
50 g majoneesi
2 sl austrikastet
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks ja jahuta või leota seda öö otsa soolases vees. Haki sibul peeneks. Kurk ja õun lõika väikesteks kuubikuteks. Nõruta tuunikala. Sega kõik koostisosad omavahel segamini ja serveeri külmalt.
—————————————————————————————————————————
The recipe is from here. As a main course it will fill four people, but as a side it would even be fine for eight. The original recipe contains 2 boiled eggs that I wasn’t so keen on, so I replaced them by an apple, nice and crunchy.
You’ll need:
200 g of buckwheat
salt
150 g of conserved maize
1 apple
1 can of conserved tuna
1-2 shallots
150 g of cucumber
100 g of sour cream or plain yoghurt
50 g of mayonnaise
2 Tbsp of oyster sauce
Boil the buckwheat in salted water (for 15-20 minutes, with a ratio of one part buckwheat and three parts water) OR soak it in slightly salty water overnight. Drain. Cut the shallots into little pieces, chop the apple and cucumber. Drain the tuna and mix everything together. Serve cold.