Teriyaki lõhe brokoli ja nuudlitega

Tõeliselt tervislik ja maitsev Jaapani-pärane eine. Teriyaki-kastet kasutatakse erinevate kalade ning kana marineerimiseks enne grillimist või praadimist. Mahedat ja magusamaitselist Teriyaki-kastet leiab tänapäeval igast hästivarustatud toidupoest, kuid seda saab hõlpsasti ka kodus valmistada: sega omavahel 125 ml sojakastet, 125 ml mirinit (magusat riisiveini) ja 2 spl suhkrut, lase keema tõusta ja mõned minutid pakseneda, jahuta ja kasuta marinaadina.

Vaja läheb (kahele):

300 g nahata lõhefileed, suuremateks kuubikuteks lõigatud
2 spl Teriyaki-kastet
150 g munanuudleid (nt Jaapani stiilis Blue Dragon Ramen Noodles on head)
2 tassitäit brokoliõisikuid
2 spl heledat sojakastet
2 spl seesamiõli
1 tl vedelat mett
½ laimi mahl
1 väiksem punane tšilli, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud
1 küüslauguküüs, purustatud
1 tl riivitud ingverijuurt
2 spl seesamiseemneid
veidi taimeõli praadimiseks

1. Marineeri lõhekuubikuid Teriyaki-kastmes 1 tund.

2. Keeda nuudleid 2-3 minutit. Lisa viimasel minutil brokoliõisikud. Kurna nuudlid ja brokoli ning värskenda külma jooksva vee all. Tõsta kõrvale.

3. Kastme valmistamiseks sega omavahel soja, seesamiõli, mesi, laimimahl ja tšilli.

4. Aja vokkpann kuumaks ja rösti kiiresti seesamiseemned. Tõsta kõrvale

5. Lisa pannile veidi taimeõli. Prae lõhetükke kiiresti mõlemalt poolt 1-2 minutit. Tõsta kõrvale ja hoia soojas.

6. Lisa pannile küüslauk ja  riivitud ingver ning prae umbes 10 sekundit. Lisa kaste, lase hetkeks keema tõsta. Lisa nuudlid ja brokoli ning kuumuta läbi. Lisa seesamiseemned, sega läbi ja tõsta tulelt.

7. Jaga nuudlid ja brokoli kahe kausi vahel ning tõsta peale praetud lõhetükid.